fredag, juni 27, 2008

FRA...?

Framskridet, framdrivet framtidsperspektiv framför fraktad fralla fradgar fragil frack, fragmenterad fraktal... o.s.v.
Ja, det är mycket FRA just nu - men det är snart glömt. Kommer du ihåg när man fick röka inomhus, på restauranger o.dyl.? Nej, jag minns det knappt själv heller - och det är så det funkar. Resistance is futile - som vrålsnygga Seven säger i Star Treck. Inte ett Iota av de protester som nu bubblar upp kommer att ha någon betydelse - därför att protesterna så fort dör ut. Därför gäller det att hålla protesterandet, agerandet och talandet om FRA-lagen i ständig rörelse. För vi måste protestera, hur meningslöst det än verkar.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Sveriges regeringspartier är egentligen en enda organism - det finns enbart olika partier för att skapa syndabockar och för att folk skall tro att det är de/vi själva som bestämmer. När det blå aset Reinfeldt lämnar över till det röda aset Sahlin vid nästa "val" så skall det kännas som att svenska folket "kommer hem" igen. Puuuhh vad skönt säger man, nu är det lite rött igen och saker och ting kan återgå till det normala. Det är bara det att ingenting som de blå "syndabockarna" (i samförstånd med de röda) har fipplat med kommer att rättas till eller ställas tillbaka. All förändring som ingen vill ha normaliseras och blir, just norm, i var mans tanke. Om ett litet tag kommer FRA-lagen att kännas helt normal - för de allra flesta.

Jag saxar ur dagens Metro och Stefan Wahlbergs krönika, ang. FRA-lagen;
"Det finns dock ett kontrollsystem som vi medborgare själva förfogar över. Både personuppgiftslagen och den grundlagsfästa offentlighetsprincipen innebär nämligen att du, helt kostnadsfritt, kan begära ut uppgifter och handlingar om dig själv hos FRA. Lagen är konstruerad så att myndigheten måste svara på om handlingen finns eller inte. Sedan kan de välja att hemligstämpla uppgifterna - men då har du genom detta beslut åtminstone fått reda på om du finns med i deras register.
Detta är givetvis en rättighet som så många som möjligt borde använda så ofta som möjligt för att hålla koll på hur statens snokande egentligen fungerar."

Detta är ju fullständigt fantastiskt - här finns en rent faktisk sak man kan göra! Jag tänker anoya the fuck ur myndigheterna och begära uppgifter om mig själv regelbundet. ALLA borde göra detta typ någon gång i månaden.

Att tiga är Silver - Att tala är Guld - Att göra är Platina.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Angående FRA lagen

Till att börja med måste vi konstatera att all trafik som går via kabeltelefon, mobiltelefon, internettelefon och mail är att betrakta som att skicka vykort. Det behövs ingen större kunskap för att avlyssna denna trafik.

I Sverige har vi en lag om telefonavlyssning för polisen. Denna lag har inget att göra med hur mycket polisen avlyssnar samtal, utan är endast till för att polisen ska kunna använda avlyssnade samtal som bevis i rätten. Den som tror något annat är naiv.

När nu FRA vill få laglig rätt att avlyssna kabeltrafiken, så innebär det ingen förändring mot tidigare, eftersom det inte finns någon lag som säger att det INTE har fått avlyssna denna trafik tidigare.

Att man i debatten dessutom blandar ihop det civilrättsliga samhället med militära underrättstjänsten gör det inte lättare att reda ut begreppen.
Man måste vara medveten om att MUST där FRA ingår står över den civila myndigheten. Om polisen mot förmodan skulle vilja ha ut uppgifter från FRA så har de ingen möjlighet till det enligt svensk lag. Det är snarare så att myndigheten MUST är vårt sista försvar mot att en regeringsform kommer till makten som vill/kan avskaffa demokratin i Sverige.

M.v.h
Maths D.

Erica sa...

denna bloggen sover sött.... WAKE UP!!!
;)

Anonym sa...

doo de fra - doodely fra! fraaaaaa!

/ Shooby Taylor