måndag, september 08, 2008

Religion och politik...

... går hand i hand.
Jag slänger in ytterligare en nyhetslänk, som du inte kommer att läsa!
Det är för jobbigt och har liksom inget med dig att göra... gäsp, gäsp...
så klicka för allt i världen inte här

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå, här läses och skrives!

Den här Sarah Palin är ju lika rolig som hennes namne Michael i Monty Python!
"A real person with solid values", i förhållande till vad då kan man ju fråga sig? Det värsta är att hur komprimenterande det än kan vara med att hennes dotter är med barn och barnets far inte vill ha det, så vänder Palin ändå på kuttingen och gör något typ av tillägg för hur kärnfamiljen skall vara konstruerad så att det ändå passar hennes syften.

Ändå är hon bara en i raden av en typisk stock-konservativ politiker som med Gud som vägledning anpassar sina värderingar och moraliska anspråk efter vad som är mest fördelaktigt ur en ekonomisk och politisk synvinkel.
Dessvärre verkar hon ju ändå täcka in kriteriet för "self-made woman à la american dream". Och då skall det mycket till om red-necksen inte kommer att ta till sig vad denna dubbel-tungade kvinna har att förmedla.

Locket

Max sa...

Härligt att du är med Locket!

Anonym sa...

Du får briefa oss om innehållet på så här stora textmassor, Abby. Behöver man läsa texten, om man inte är outtömligt intresserad av alla konspiratoriska nyanser? Vad Locket skriver har jag snappat upp via TV. Vem vet, Locket kanske inte har läst utan också glott på TV:n vid 19.30-tiden en plain vardag?

Vad som slår (skrämmer) mig mest när jag ser de där konventmötena är hur glättigt ytliga deltagarna är. Att folk skriker i högan sky åt rock- och popidoler kan jag förstå nånstans men åt gamla gubbar med messiansk min som häver ur sig häpnadsväckande plattityder ger mig kalla kårar.

Anonym sa...

Bäste Roma

Visst hade jag skaffat mig infon på annat håll, precis som du antydde. Sedan håller jag med dig om att de konventen man sett bilder ifrån försöker skapa/skapar en äcklig masspsykos, som enligt mig, påminner om Tyskland på 30-talet. Det ger en orolig känsla hos mig i alla fall.Sedan tycker jag svensk media väljer att punktmarkera hela den här amerikanska valupptakten med ett förhållningssätt som är mer av rapporterande karaktär än att vara kritisk granskande. De kanske är sponsrade av Fox-news..?

Locket

Anonym sa...

Det där med objektivitet har ju sina sidor. Exempelvis fick en programledare på P1 fick ta nån sorts av time out efter hon gjort just det du (kanske vi alla) efterfrågat. Kritiskt granskat, alltså.

Men du, Fan vad jag är trött på den här jävla Jan Björklund! Undrar om han inte är värre i sin korkade bekäftighet än alla us.pres sammantagna. Och var eviga dag har han nått nytt och komma med, ständigt i sällskap med den bjäbbiga taxen Mååd. Och Sankt Bernhard ståendes bakom med gråtmild blick. Jösses! Tur att de iallafall har tillgång till klippan Hägglund! Gud ske pris!

Anonym sa...

Ja, se gamle Björklund som har en fallenhet att alltid försöka vara bäst i klassen. Jag vet inte om hans påskinande - "jag skall banne mig rensa upp i flum-skolan"- budskap har den täckning som han vill göra gällande.
Det är ju alltid tacksamt att hitta massa problem med just skolan, i och med det är väl just den institution som ALLA människor har ett förhållningssätt till. Det är stora strukturella problem som först måste tas itu med innan man kan göra punktinsatser som ex. betyg från åk. 3, eller att skolk skall finnas med i betyget. Men vill man vara bäst i klassen på kort sikt (t.o.m. nästa val) så är det väl så här Björklund vill agera.

Vad värre är de två lektorer på GU (Göteborgs Universitet)som stoppat pengar från kurser i egen ficka och som påföljd säger upp sig innan de får sparken. Och som lök i fontanellen t.o.m. får 6 mån. avgångsvederlag samt att GU: s styrelse inte väljer att polisanmäla händelsen. SKANDAL!!!
All heder till min gamle föreläsare Bo Rothstein på samhällsfakulteten som väljer att hoppa av sina fakultetsuppdrag i protest mot GU: s beslut att inte polisanmäla. Det liknar åtminstone något av vad jag kallar civilkurage.

Locket

Anonym sa...

Förstår att tjuvlektorer retar, men det ligger nog mest på ett personligt plan ändå. Däremot Björklund...läste nån professor som påpekade att Björklund kräver med kunskap utan att han själv ha någon kunskap. Bekäftig är ordet, sa Bull.

(Är inte Björklunds huvud lite väl stort för kroppen??? Ser så vingligt ut på nåt sätt.)

Anonym sa...

Va' härliga ni är pojkar!
Semly