fredag, mars 12, 2010

Där satt den!

Här är beviset att USA är en fasciststat. Lieberman och McCain lägger ett lagförslag som tillåter den amerikanska militären att fängsla medborgare på obestämd tid utan åtal och utan rättslig hjälp - bara genom misstanke att personen kan vara ett hot mot regeringen. Detta är vad terrorbluffen går ut på - att kriminalisera amerikanska oskyldiga medborgare och helt ta bort de sista flämtande lågorna av av åsiktsfrihet - och till och med fritt tänkande.
Det här är en supermakt. När det amerikanska folket är fullständigt kuvat finns inga hinder att göra så med resten av världen. Är det någon som fortfarande tror att jänkarna kommer att hålla sig till sitt eget land...? Tänk!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det amerikanska folket har väl alltid varit mer eller mindre kuvat fast de själva tror motsatsen. Det är väl så chauvinistisk höger-kristen politik med nationalistiska förtecken fungerar i ett nötskal. Allt ifrån isolationspolitiken under 1900-talets början till McCarty´s kommunistjakt på oskyldiga amerikanska medborgare på 50-talet. Förresten, vem minns inte gamle skojaren Oliver North under Iran/Contras-skandalen under 80-talet, där en North som var hyfsad skyldig i alla sammanhang lyckas få opinionen med sig bara för att han hänvisade till
"the duty for the country". Så egentligen, gode Abby, upprepar väl sig historien i vanlig ordning bara, fast att det finns en annan variabel nu som politikerna utnyttjar till fullo, nämligen: terrorhot. Däremot är jag inte orolig för att de försöker ta världsherravälde. De vill "bara" flytta fram sina positioner ytterligare för att hålla sig väl med Israel och vara någorlunda tjänis med OPEC-länderna.

Locket

roma sa...

Där satt den ja, rapp historik med bravur.
På tal om amerikaner, är dom inte för sköna ändå? Det blir liksom vilda Western av allt; Calemity Jane, Doc Holiday, Big Nose Kate, Billy The Kid, Poker Alice och nu Jihad Jane.

Max sa...

Bra där Lock-Man! Riktigt, man behöver nog inte bekymra sig för att de skulle ta över - de kommer att gå under själva först och inte hinna med. Frågan är vem som tar över skiten då...?

Anonym sa...

Jag tror att Ingvar Oldsberg, efter ett par Gin Tonics, kommer göra ett seriöst att ta över hela skiten. Han kommer göra ett bra jobb, dessutom!

Locket

Roger Sjölander sa...

Intressant.

Det går alltså att sluta sig till att en stat är fascistisk för att två politiker lägger ett dumt lagförslag (som kommer att fastna i Högsta domstolen om inte annat, eftersom det tämligen uppenbart strider mot det sjätte tillägget till den amerikanska konstitutionen).

Jaja. Man kanske kan utöka den här argumentationstekniken och konstatera att Sverige är en antisemitisk stat för att Ahmed Rami är det: han är ju trots allt en offentlig person. Och man kanske kan säga att Sverige är en fascistisk stat för att det finns en och annan SD:are som är fascist (de lär ju komma in i riksdagen - utan min förskyllan, vill jag påpeka - och kan då lägga lagförslag).

Så där kan man fortsätta. Vad bevisar det? Platt intet.

Men jag kan hålla med om att det är ett urbota korkat och räddhågset lagförslag.

Roger Sjölander sa...

Sorry. Glömde klicka i en knapp.

Max sa...

Hej Roger!
Kul att du replikerar. Du skriver ett intressant och tänkvärt inlägg!
Är vi helt säkra på att förslaget kommer att "fastna" i högsta domstol...? Det återstår att se, det!
Du har rätt i din betraktelse att man inte kan "döma" en stat utifrån vad två korkade politiker hittar på - men nu är dom inte ensamma, inte de första och inte de sista (att lägga förslag, som dessutom går finfint igenom - som får tänkande människor att baxna).
Det bevisar, precis som du säger, absolut ingenting, men ger en fingervisning om åt vilket håll det går - mot ett platt intet.