tisdag, december 05, 2006

Buhuu... SVT missar fotbolls-EM 2008

I don´t give a flat flying fuck, men det är ganska intressant att notera att SVT inte klarade av att förhandla till sig, åtminstone, delar av visningsrätten av fotbolls-EM. Hmmm, undrar vad det kan bero på..? För det första, den som inte begriper att sport är lika med politik på hög nivå kan gå och hänga sig nu på direkten.
Handlar det om pengar? Javisst, politik handlar alltid om pengar - som skall försvinna ner i redan rika svins fickor.
Men i SVT:s fall handlar det inte om att de inte hade råd att köpa rättigheterna, nej, där finns pengar så det räcker till hundra fotbolls-EM och VM. Kan man lägga pengar på ett program som Bingo Royale kan man nog sno ihop kaffepengar till ett EM också.
Nu var det ju så att en del käcka politiker i den nyinsatta regeringen hade fått för sig att det liksom inte var roligt att betala licensavgiften till Radiotjänst, och det tilltaget fick nog knappast upp geisten hos så värst många svenskar att att betala sin egen TV-avgift.
Jag är övertygad om att licenspengarna till SVT har porlat ganska sparsamt den senaste tiden, trots att pejlingsantennerna nu måste vara så glödheta att det går att grilla hel gris över dom.
Hur fixar man till ett så taskigt läge? Jo, genom ett av de vanligaste trixen i den politiska boken; Problem och Lösning.
Den fotbollsintresserade delen av befolkningen, som inte har tillgång till de kanaler - med diverse boxar och tillbehör, blir ju såklart jävligt griska när man inte får se matcherna i den statliga televisionen.
Sport är ju poppis, ja, så poppis att de flesta upplever EM-missen som ett rejält fiasko. Skandalöst, otroligt och förjävvligt är ord som ekar i chips- och lightcolasofforna runt om i landet. Där har vi det väldesignade problemet.
Lösningen kommer av sig självt; vips, så höjs TV-licensavgiften efter det att SVT gått ut med förklaringen att nu måste alla vara med och betala ordentligt så vi kan köra nästa OS, VM och EM. Lösningen blir så självklar och efterlängtad att ingen märker spelet bakom. "Det är klart som korvspad att här måste betalas höjda avgifter, fattas bara! Bollen ska för fan gå i SVT, som vanligt, med Jihde och grabbarna, nötterna på 4:an och de andra kanalerna kan ju inte se skillnad på en boll och en vindruteraggartärning ens med helljuset på" säger gubbarna som kan och kärringarna nickar och stämmer in.
Sport=Politik=Lurendrejeri=Mera pengar åt dom som minst behöver det=Sport som vanligt i SVT.

4 kommentarer:

Anonym sa...

GAIS! GAIS! GAIS!

Anonym sa...

Jabbadabba do.....secken skön och tongivande läsning dina bloggar är.....fortsätt så.....gapskrattade högt åt den Danska mångfalds-musiker storyn du berättade om....nästan lite blå-bussen varning däringa på dig....
Ha det toppers...

Mija

Max sa...

Green bus, made of; weed o´wisdom

Almse.D sa...

Det finns ju andra kanaler om man vill kolla på EM...