fredag, december 15, 2006

Gott

Salta Katten, Salt i Sol, Fruxo, Violpastiller, Zoo, Emser och en massa andra fina tabletter, Jenka, Riff, Bugg, ätbara Papperstefat med surt pulver, Hockeysnus, Salta Bomber, Lakrits-, Kola- och Fruktsnören, Nötcreme i portionsförpackning (med instruktioner om hur man kan använda varan även för spritsning på tårtor och kakor), Pez-tabletter med införingshylsa, Lonka-kola, Ettöres Kola, Negerbarn och Riktiga Lakrits Lejonhuvuden m.m. är ju klassiker och kemiska nyttigheter som borde finnas på skolschemat. Vad lär dom sig i skolan idag egentligen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant, så sant - vad lär dagens barn sig i skolan egentligen?
Finfina godsaker i bloggartikeln, nästan utan undantag.
Vore det inte en god idé att lista glasspinnar/strutar från förr - värda att återinföras i en "välsorterad kiosk" nära dig. Ordet kiosk lär inte heller överleva, så till vida inte något matvarurelaterat företag gör det till sitt eget för att lansera en ny kedja (typ 7-eleven) el dyl.
Förslag?
Samtlig glasspinnar i X-serien;
X-15, X17 och X-21 - underbara slickepinnar varenda en. En annan klassiker är Puckstång; vanilj samt jordgubb. Har för mig att det fanns en isglass som hette Zoom - någon som vet?
Det bör finnas gamla glassaffischer från GB, Triumph och de andra "ishallarna" - bara att inventera och minnas barndomens glassiga somrar. Sli... eh, skicka in... Tack!

Max sa...

Nytt godis och nya ord är fuckall för min del, jag är såpass gammal nu att de som skall ta över, mer än gärna skulle vilja se mig så död som de tycker att jag är.
Gamla ord... och gammalt godis är verkligen något att värna om - orden har vi men godiset och vad det hette är för alltid försvunnet. En tjock, fet bok skall absolut skrivas om detta!

Anonym sa...

Bra idé... det där om en tjock, fet bok. Lite research så skriver den nästan sig själv.
Skulle bli en fin present för en knapp hundring. Köper man specialutgåvan (innan jul...) så medföljer ett retro-set med godis från förr (obs. nytillverkat!).

Du ser, mon cher Abbey, bara att sätta igång. När börjar vi?

/Semlock