söndag, december 31, 2006

Gott? Nytt År


Frågetecken efter "gott" i rubriken... Ja, man kan ju faktiskt undra hur det skall fortsätta. Om USA hade varit en liten upprorisk provins någonstans 5 000 mil bortom Långtbortistan kanske man i sin ignorans hade kunnat koppla av och njuta av lite tillförsikt. Tyvärr tror jag det blir svårare och svårare för varje vecka som kommer. Det är ju faktiskt så att Amerika och dess ledares sätt att vilja styra världen får ett allt större och starkare grepp om resten av Jordens befolkning.
I mellandagarna som gått har jag tillåtit mig att titta lite på TV. Jag tycker faktiskt det är riktigt roligt att kolla in Leno, Conan och de andra killarna. Speciellt frapperande är att det år 2006 fortfarande finns ordcensur i staterna. Conan intervjuade en snubbe som gjort något program/DVD som kallas "Dick in a Box". Trots att en högt uppsatt amerikansk politiker heter just Dick, och det faktum att en försvarlig mängd andra snubbar också heter så, kunde de inte säga detta ord utan att det kom ett "bleep" just när de sade det... Vem lurar dom egentligen?
Detta är ju ofattbart när man tänker efter!
Det värsta var ändå en skön vrängning på hela grejen när "dick-snubben" berättade att det finns ocensurerade versioner, utan bleeps, av Conanshowerna på YouTube!
Oooh, Really?
Conan såg, när han hörde detta, lite sådär lagom teaterförvånad ut, men vände sig till publiken och sade att; vi kan väl titta på ett ocensurerat klipp av showen, just från YouTube.
Klippet kom - och det var lika mycket bleeps ändå...
Antingen var detta ett humoristiskt/ironiskt inslag, som om Conan ville göra en liten markering. Eller så var det faktiskt allvar - jag tror på det senare.
Fundera nu lite på om du vill att ett land där man inte får säga vissa ord offentligt, eller visa bilder på mänskliga bröstvårtor, skinkor och diverse annat, skall ha något med din vardag att göra. Studera jänkarna lite mer noggrant i fortsättningen!
Åh, just det ja, nu har tydligen en före detta irakisk ledare blivit avrättad genom hängning. Undrar vem det var?

Inga kommentarer: