fredag, april 23, 2010

Inte för alla

Helt klart står jag ju ensam i mycket av det jag skriver om här - men jag har fått indikationer på att några ändå är lite intresserade av de artiklar jag länkar till. Här är en om mobilstrålning och dess faror, speciellt för unga människor.
Klicka här och läs

12 kommentarer:

roma sa...

Kan det här vara för fler, tro?:

http://gagadodo.blogspot.com/

Max sa...

Icke för mig! Jag klickade bort redan efter några sekunder... ;-D
Nejdå, det ser ut som en blogg jag kan hänga på väldigt ofta och mycket!

roma sa...

Som bekant tillhör jag inte de troende vad gäller teorier som dyker upp hör på BM. Men jag är heller inte av princip avfärdande, även om jag inser att det verkar så. Saker måste ha, i alla fall för mig, rim och reson för att kunna beaktas.
Ibland ligger nivån på det påstådda/antydda här över vanlig fattningsförmåga (olika kataloger som Max uttrycker det) och då blir det ju genast besvärligt att anta sanningshalten, eller att ens kunna ta ställning.

Jag råkade på det här klippet. Det ligger inte över vanlig fattningsförmåga men det påminner ändå mycket om klipp och påståenden här på BM, dvs initierade, och vad det förefaller skärpa människor, och deras teori.
Knäppgökar inom detta med aparta teorier finns det många har jag hört, men hur ser då knäppgökarna ut? Som de här? Vad skiljer dem - bortsett från de olika teorierna då givetvis - från snubben i klippet från förra inlägget Lite bredare?

http://www.youtube.com/watch?v=-daGaud1AeY&feature=related

Max sa...

För det första; Det handlar inte om att tro, utan om att veta!
All information måste undersökas av en själv.
Om vi just nu bortser från killen i mitt förra klipp - som gjorde en faktatabbe om Nero (vilket klippet iofs inte handlade om) så kan man med lite ansträngning ta reda på fakta själv om det han säger är sant eller åtminstone sannolikt eller möjligtvis trovärdigt - och sedan skapa sig en uppfattning.
Om människorna som anser att Elvis lever (jag har inte hunnit titta på klippet ännu) lägger fram fakta som går att verifiera - så kanske detta är intressant att fördjupa sig i...
Personligen struntar jag fullständigt i om Elvis lever eller inte - för enligt min uppfattning saknar hans vara eller inte vara all nödvändig relevans, och det verkar heller inte som att någon tjänar på att han skulle vara vid liv - mer än som ren kuriosa.
Om man utgår från en sannolikhetsbas så säger min "magfeeling" att det är mer sannolikt att de som styr världen idag är psykopater (titta bara på hur det ser ut i världen, så står detta helt glasklart) - än att Elvis lever...
Men om vi nu hänfaller till tro, så måste nog en hel del andra "knäppgökar" (inklusive de som jag ibland länkar till och Elvis-lever-människona) som till exempel de som tror att jorden är platt och de som tror att bibeln är bokstavligt sann inkluderas i detta gäng - och för att veta måste man börja med att granska sannolikhetshalten (detta innebär givetvis att något sannolikt resonerar sant inom en själv) samt att ta reda på fakta på egen hand.
Om nu en vän till mig hade en blog där denne upprepande gånger länkade till filmer och artiklar om att Elvis lever - så skulle nog jag personligen (om jag var intresserad nog av ämet) försöka att undersöka fakta själv innan jag helt dissade vad artiklarna och filmerna handlade om.
Men, nä - jag tror (obs. tror) inte att Elvis lever, eller att Hitler gör det - och om dom nu skulle göra det... What's the difference, liksom? Värleden styrs ju fortfarande av psykopater - vilket det åtminstone finns flagranta bevis för!

Max sa...

Nu du, Locket - blir det lite kul läsning igen... kanske.

roma sa...

Ämnet/teorin är inte huvudsaken nu utan hur trovärdigt den framställs och vad en oinitierad då ska tro. Just detta om Elvis är ren kinesiska för mig. Varför man håller på med sådant här? Vad vill de? Att han ska börja turnera igen?
Såvida man inte gräver upp graven är det en trixig business att bevisa Elvis status. Tycka och tro är det som gäller. Lite abstrakt med andra ord. Samma sak med många andra teorier. Det hela får ett anslag av något som liknar religiositet.

Men du säger att du vet. Vad? Att Flour är skadligt? Mobiler likaså? Många psykopater på ledande poster? Att Jorden är rund? DET lovar jag att inte ifrågasätta. : )

Förstod att jag tryckte på en knapp men det var faktiskt inte det min mening utan bara visa genom Elvis-klippet att alla anhängare av olika teorier är lika dedikerade, pålästa och till synes trovärdiga.

Max sa...

Nej, jag säger inte att jag vet, utan att jag vill veta!
Jag nöjer mig alltså inte med att tro - därför undersöker jag det jag är intresserad av så noga det bara går - till en punkt då jag är förbi "tro", med en så hög sannolikhet att det snuddar vid "vetande". Det är ofta så långt det går att komma ett reellt vetande - men vad kan man veta till 100% om saker och ting? Inte mycket!
Detta har jag hävdat hela tiden när jag skriver om "mina grejer", alltså; "det här är en teori, inget annat - men jag finner det mycket trovärdigt".
Det är vetgirighet som för mig till de konklusioner jag ibland skriver om - oftast är det tyvärr inte min egen "forskning" utan andras jag lutar mig emot. Finns källhänvisningar (vilket det tursamt nog i stort sett alltid finns) försöker jag i mesta möjliga mån läsa hela eller delar av denna. På så sätt kan man "följa med" i teoretikerns egen slingrande forskning - oftast mycket intressant om det handlar om en längre avhandling.

Jag har ännu inte hunnit att kolla på klippet - men skall gona mig med det inom kort. Jag skall försöka att inte titta på det med förutsägande ögon, utan ta det som vilket annat intressant/kul/spännande klipp som helst - och liksom kolla om det känns trovärdigt.

Max sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Max sa...

Mmmm, har kollat på Elvisklippet nu... och tja, det verkar väl vara "decent folks" som har en del väl framarbetade uppgifter som de baserar sina idéer på.
Om man säger såhär; Jag tror på att de tror på det de säger. Jag dissar dom inte som dumma i huvudet eller som konspiratoriska i allmänhet...
Men nu kommer jobbet (om man nu är intresserad av att Elvis möjligen är vid liv... jag skiter fullständigt i det).
För att analysera detta enda klipp, måste man säga att det är ytterligt dåligt editerat, med otaliga klippningar mitt i meningar och bla, bla, bla och så vidare - det går nästan inte att få någon vettig info ur själva klippet. Man vill instinktivt höra mer detaljerat vad de faktiskt säger - så då kan vi lägga själva klippet bakom oss, OK?
Sedan kommer ämnet; Är Elvis verkligen död?
För att börja nysta i denna fråga måste man först titta på lite fakta om mängden människor som påstår detta - är det hundratals - tusentals eller ännu fler?
Är det ett litet "movement" som kanske bara har några få hundra hardcore-anhängare blir det hela ganska ointressant, är det det tusentals och spritt över flera länder och kontinenter kan man kanske börja intressera sig - för nöjes skull om inte annat.
Om vi antar att Elvis lever måste vi för sakens skull börja fundera på vad han hade för agenda för att iscensätta sin egen död - var han hemlig statlig agent eller "asset" som det brukar heta, var han bara trött på sitt kändisskap? Hade han vetskap om något "högre upp" som var på väg att avslöjas. Ett vanligt scenario i sådana fall är att "agenten" helt enkelt mördas av de som befinner sig högre upp. Kennedy anyone...?
En sak som man måste fråga sig när det gäller "konspirationsteorier" är; Who benefits?
Tjänade Elvis på att arrangera sin egen död? Tjänade någon annan på att han var med om att arrangera sin egen död. Helt enkelt, som jag har skrivit så måååååååånga gånger förr; Varför?
Om man har ork och intresse kan man med ganska lätta medel fördjupa sig i dessa frågor och komma förvånandsvärt långt i sina efterforskningar.
Jag vet inte om Elvis lever och det är totalt egalt för min del. Lika ointressant som det jag skriver om här på bloggen givetvis är för er som läser den - detta förstår jag mycket väl, och är inte det minsta bekymrad över. Jag lägger "mina" grejer här för allmän beskådan - dom som tunar in gör det, och ni andra gör det inte. Lätt som en plätt!

Anonym sa...

Keep svingin´ boys, jag punktmarkerar era små meningsutbyten med mikroskåp. Men den här gagadodo-sidan är ju som sänd från ovan för en sådan liten retro-lover som moi. Fan, gamle Lane fick igång mig så att jag spinner som en wankelmotor!

Locket

roma sa...

Bara så vi är på det klara med att jag inte tror att Elvis lever!

"Who benefits", du menar Qui bono? Från Neros tid : D

Max sa...

Tjôta! Jag håller med! Kolla in Lemmy nu! ;-)