tisdag, juni 08, 2010

Diskret, fin humor

Hon den där mörka tjejen som modellar för Gina Tricot... är ju lite halvsnygg...
Jag körde förbi en reklampelare med henne på bilden och gubbscannern tog sin vanliga runda över det hela. Blicken fastnade på "Bikinibyx Hill" och jag såg att det satt någon liten lapp på "mitten" där. Jag körde fram för att kolla och fick mig ett jävla gott flabb. Någon skön figur har ändå fått dit den där klisterlappen jävligt bra - jag tog några bilder;



9 kommentarer:

Erica sa...

Facebook status update: Erica Englund är trött på alla reklampelare med "perfekta" tjejer på som ger alla oss andra "vanliga" tjejer komplex med deras photoshoppade kroppar som t o m får riktigt skyssta män som min pappa att lägga märke till och titta på små lappar på deras skrev. Erica Englund är tacksam och vill krama människan (antagligen en tjej) som klistrat dit lappen med nedvärderande text på nämnda skrev. Erica Englund vill be om ursäkt för om detta inlägg gjorde någon uncomfturbuhls.

Erica sa...

...och det ska tilläggas att Erica Englund INTE föddes utan humor utan bara är väldans trött.

roma sa...

Att Max såg den där lappen hade inget med tjejens skrev att göra. Han lade märke till den för att den var "fel" i sammanhanget. Om personen som klistrade dit lappen på tjejen var medveten om det psykologiska, eller om det var en lycklig slump, låter jag vara osagt.

Vad gäller taveltjejer och, till överväldigande del, vanliga tjejer så är det deras ansikte och sätt som är avgörande. En perfekt kropp kan inte hjälpa upp det om det inte stämmer. Oftast finner jag tjejer på exempelvis herrtidningsomslag patetiska och totalt ointressanta. Det är inte deras glänsande photoshopade kroppar och svällande bröst som ger mig det ointresset utan uttrycket i deras ansikte.

En liten passande anekdot: När Jim Morrison såg sig själv på Billboarden i LA, liknande en grekisk halvnaken Gud sa han: "Det där kan jag aldrig leva upp till." Detta var innan Photoshop. Bilden blev helt enkelt jäkligt bra direkt. Det kanske man kan ta in som motvikt till komplexkänslan de standardfixade taveltjejerna kan ge?

Max sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Max sa...

"Edit; Jag märkte ett par felstavade ord och rättade dessa. Så, nu tror jag det är hyfsat korrekt."

Erica; Du vet var jag står i sådana här frågor - och jag tror inte jag behöver förklara mig över anldningen till att bilderna togs. Det är just humorn och den exakta, riktade kritiken till denna typ av bilder som är det "roliga". Klisterlappsditsättaren har gjort ett fullkomligt lysande jobb - och inte bara skratt utan kramar till denna människa vill jag också ge.

Nu måste jag dock tillrättalägga vissa detaljer; Är jag ute och valsar på facebook som skrevstirrande snuskhummer nu? Är i så fall mitt "stirrande" satt i kontext - alltså; varför "stirrade" jag och varför togs bilderna?

Sedan är det ju så, om man kontemplerar över detta ämne några sekunder, att det idag knappt går att uttala sig om någonting utan att man blir misstänkliggjord. Undantaget från det är den absolut avskyvärda humor som "ståuppare" håller på med, där man lindar in sanningar i "ståupplögner" och riktar dessa direkt till en person - i så kallad roasting; "vi skall ikväll prata skit om en kändis som sitter här bredvid - men ingenting vi säger är så klart sant, så det är bara att generat skratta på (och veta att allt vi säger är helt sant och att vi tycker exakt så ändå)".

Varför nu bilderna togs på GT-tjejen var ju inte för att jag ville återge hennes bikiniskrev, utan just den perfekta lappen som någon satt dit. Sedan är det så att det mänskliga ögat "scannar" bilder - typ omedvetet, oavsett vad man tycker och tänker om själva bilden - sedan skall jag inte sticka under stol med att jag verkligen tycker den här tjejen är vacker - lika vacker som alla andra andra männsikor som har en själ, oavsett kroppshydda!

Idag kan man heller inte gå fram till ett ensamt barn, t.ex. på en stormarknad. Om en liten krabat står och ser ledsen och ensam ut, kan jag inte gå fram, sätta mig på huk och fråga; Har du tappat bort mamma eller pappa? Skall vi gå till tanten i informationen och ropa ut ditt namn så mamma kommer? Skulle jag göra en sådan sak (speciellt med grått hår och skägg) så skulle plötsligt 500 pedofilnojade människor springa fram och stoppa gubbsvinet - det är så det funkar idag.
Likadant är det om man riktar kritik mot Israels regering (don't get me started...), vilket i sig är stört omöjligt på något vis med tanke på deras propagandamaskin, så är man plötsligt både gammal- och nynazist.

Jaha, nu "försvarade" jag mig ändå... men, jag förstår; jag borde kanske inte ha skrivit: "gubbscanner", och på annat sätt givit inlägget en "snuskhummer"-doftande ton. Mitt misstag, jag tänkte bara var lite ironiskt humoristisk - för att få till en punchline.

roma sa...

Max, du behöver väl inte ursäkta att du tycker tjejen är snygg!!? Släng upp Mads Mikkelsen eller Brad Pitt så lär ju en och annan tjej reagera precis som du, titta lite extra. Sitter det dessutom en liten lapp på toppen av, ja du vet vad, nog fan går även tjejer fram och läser.

Anonym sa...

hej...Jag vet att du har mer pengar än mig...så därför vill jag gärna att du skickar mig en rimlig summa
..skickar pengar till detta konto.. 8169-5 914 844 158-8
jag vill vara anonym..ska kolla om du skickat..sänd en summa du tycker är rimlig

Lotta sa...

Hahahahha!

Anonym sa...

Skämtet var roligt och framför allt väldigt oskyldigt. Mycket väsen för ingenting.

Locket