måndag, juni 27, 2011

Rock

Keith ändå... sjunger så jädra bra, och är så fint lealös med guran. Waddy Wachtel teamar upp gôtt bredvid. När Stones somnar in så kan vi med all sannolikhet lita på att Keef stannar kvar och ordnar upp det hela på egen hand!

21 kommentarer:

roma sa...

Åhhh...vad jag skulle vilja hålla med! Truly! Bara för sakens skull...men...omöjligt.

These were the days:
http://www.youtube.com/watch?v=VSyNUAzPofI

Max sa...

Jag fattar ingenting...? Klippet visar ju bara hur jävla säker Keef är - han är ju stjärnan i Stones!
Är det någon som kommer att fortsätta när Stones inte orkar längre - så är det ju Keith. Han var stenhård då och lika stenhård idag, och bevisar att alla musikjournalistapor har totalt fel! OK, han har lite krafsiga fingrar idag och kanske inte skall lira alltför avancerat gitarrspel, men guran kan gott hänga där ändå. Stones är ju helt och hållet värdelösa i den där Scorsesefilmen (shine a light...?) - det enda som är superbt är Keiths två sololåtar, det visar åt vilket håll det måste gå.

roma sa...

Bara skämtade! Nästan...

Du är väl egentligen ingen Stones-diggare? Egentligen inte jag heller, eftersom jag fokuserar på några få år som ligger så långt bort, men... visst är han styv i linan.
Men hur låter det? Verkligen? Hur ser det ut? Som en parodi. För att få den insikten måste man lyssna igenom "rätt" plattor, du kan inte jämföra med Stones av i dag. Då duger detta med Keith lika gott.

Klippet jag lade in visar den Keith jag vill se. Nu är ju det en omöjlighet med tanke på tidens tand men ditt klipp visar en Keith som jobbar stenhårt på myten Keef.
Tidigare, som i mitt klipp, fokuserade han på sitt gitarrspel, på musiken i sin helhet. Det är det som grundat för myten. När substansen började fallna (typ tidigt '80-tal) tillkommer massa "Keith-farliga" apkonster istället typ flaxa med armarna, sparka med benen, pluta med mun som Cheetah...
Ser du det hända en enda gång i klippet från '72? Nä, just det, för då behövdes inte sånt trams, då var han the king of cool ändå, i alla väder.

Det var inte bara Bowie som sloknade med nya tänder, det gäller också Keith. De kanske har samma antirock-tandläkare...

Max sa...

Visst, det är Keef i ditt klipp man vill se - men jag vill liksom se honom nu också - jag tror han har lite sköna låtar kvar i sig. Att han lagt sig till med lite knasigt flaxande kan kanske vara att han känner att fingrarna stelnat och att greppen inte sitter lika säkert längre. Men, jag skulle aldrig - som musikjournalisterna - ta ifrån honom hans rätt at framföra sina alster, hur "mytig" han än blir.

Nä, du har rätt, jag har aldrig varit någon Stonesfan, men däremot alltid diggat Keith!

Max sa...

Mycket knepigt att ingen har kollat in den riktigt galne Rockstjärnan Uffe Ekman i klippet nedan - kolla in det nu och flabba gott!

roma sa...

Visst har jag kollat Uffe! Left me speechless.

Keith...det är nog jag som får tänka om eftersom inget går att göra åt att folk åldras. Tycker väl bara med Keith (och Bowie) att de har sådant hiskeligt cred sedan långt tillbaka att de ska kunna slå sig till ro med det utan att försöka leva upp till myten av sig själva.

Roderick sa...

Inget fel i att fortsätta spela och skriva såklart, men åka omkring som ett praktfyllo och misslyckas med att spela låtar han har spelat i hundra år inför dyrt betalande publik, och dessutom bli djupt kränkt när någon
(Marcus Larsson) påpekar detta, det är lite magstarkt. Tycker om honom ändå såklat.

Max sa...

Ja... jag håller med dig - men jag vill ändå att de skall fortsätta på nån vänster...
DB skulle jag vilja höra ett "sista" album med, typ han själv och någon liten trio, t.ex. piano, bas och trummor - avskalat och tjusigt.
Du kan har rätt i att det är tänderna som gör'et - DB:s BeeGeesgarnityr förstörde ju hela utseendet på karlen, men han sjunger förhoppningsvis fortfarande, även om det gamla registret inte är kvar.

Max sa...

Ahh, Roderick! Du har såklart rätt i detta. Det är ju ett mysterium att övriga stolpskott i Stones inte kan sina egna låtar - och lite alarmerande att Keef inte sätter sina grejer bättre nu för tiden. Gitarrspelet där kan kanske förklaras med att fingrarna är stela - men sjunga lite får han gärna fortsätta med.
Sedan hör det till sakens natur att musikrecensenter skall ha största möjliga motstånd så fort de visar sig - så av princip tycker jag att Keith gjorde rätt när han skällde på fanskapet... (vad det nu handlade om? Har inte riktigt hängt med där).

Roderick sa...

Vad gäller DB, och nu gissar jag såklart (börjar låta som Petter), tror jag att han fortfarande vill se sig som en nyskapare och när det inte riktigt funkar känns det kanske surt att köra the greatest hits igen.
Annars kunde han väl bli som dom gamla bluesgubbarna och underhålla dom som är intresserade.

Roderick sa...

Oss som är intresserade såklart.

Roderick sa...

Grejen med Stones, förutom låtarna då, var ju att kompgitarristen och inte trummisen drev bandet. Det blir ju lite förlorat när kompgitarristen inte har händerna på gitarren.

Roderick sa...

Men här har vi en som blev inspirerad av händerna i luften: http://www.youtube.com/watch?v=Lpn1JXnsj9o&feature=share

roma sa...

Marcus versus Keith handlade om att Marcus helt enkelt sågade Stones på Ullevi (lika onyanserat som när han suger Bruce dick). Keithan fick av någon outgrundlig anledning syns/höra talas om recensionen och tände till för att han tyckte inte han var fullare och feppliare där än på andra gig. Lite raljerande och hårddraget.

Det är just sjunga Keithan inte ska göra! Skvätt med benen, flaxa med armarna bara han inte sjunger! Han tror ju själv att det är bra! Man sitter ju och vrider sig. Vet en till som gör det, så då är vi i alla fall två. "We call him Banana for short."

Max sa...

Keef sjunger visst bra!

Härligt att han tryckte till den där recensenten!

Och Roderick - fan, den där låten med Stätus var ju bra ju (Clint Eastwood på orgel/gitarr - fränt!). Känner ni för att döda mig nu...?

Roderick sa...

Status gör ju just det, fortsätter att lira och det låter fortfarande lika bra (om inte bättre) det ser inte lika bra ut men vem gör det?

roma sa...

Roderick: "Men här har vi en som blev inspirerad av händerna i luften."
Har man som Francis Rossi värdighet i behåll och en stödgitarrist på scen (och inte kulissen, som ryktas om på andra håll) så finns det väl utrymme för händerna i luften? Tycka vad man vill om genren, men lira kan de! Status alltså.

roma sa...

Undrar om inte Status gör en homage både till Stones (Keith) och Macca här...

roma sa...

m a o "en blandning av sött och salt".

toaklotter sa...

Upptäck Sveriges roligaste humorblogg. http://www.toaklotter.se

Anonym sa...

Waddy e grym sideman!!! Keef e svinbra sångare! Jag såg detta bandet i KB-hallen i Köpenhamn. Sketcool!
Stätus Q spelar cykelhjälmsrock nuförtiden!
Tack, Svenningsson