måndag, februari 19, 2007

Rein Und Raus

Yaa, som alla vi halvamerikaner känner till från skoltyskan betyder rubriken; in och ut - some good old in and out. De blå skjortornas armé gör det inte lättare, vare sig för oss vanligt folk än för sig själva, vartefter dagarna går. Det osar alltmer amerikansk imperialism och tysk nationalsocialism för varje minut. Nu har svinen höjt priset på en dosa påssnus till 33:-. Duktigt marscherat!
Om det hade varit de röda som suttit där uppe hade det luktat Kina och unket Ryssland efter utgånget datum. Det spelar med andra ord ingen roll vad som röstas fram.
En sak är i alla fall solklar och det är att Reinfeldt automatiskt får byta namn till Rausfeldt vid nästa val... om det blir något.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Eller kanske "Neinfeldt". Vad som i diskussionen är intressant är att mitt märke Camel-light (den blåa)har höjts i snitt 1-2 kronor mer än andra märken.Varför vet jag inte, så nu är man tillbaks till glada 45 kr per paket. Det var ju inte så länge sedan (3-4 år sedan)när prisklassen var likadan, och då sänkte man ju skatten med ca en tia/paketet just för att motverka smuggling och svartabörs-sales. Det sunda förnuftet säger mig att vi har ju inte haft en reallöneökning som motsvarar tobaksskatthöjningen så då kommer ju det givetvis bli "same ol´song and dance, my friend" med ny smuggelproblematik och om ett par år en ny sänkning därför att staten ser skatteinkomster gå dem ur händerna. Att de jävlar i mig aldrig lär sig. Det finns något som heter "laissez-faire" inom marknadsekonomi,så enkelt.
Det som är paradoxalt är att inte ens en borgerlig regering tycks känna till detta fenomen utan ska likt en god Stalin går in och ruckar på prismekanismerna så att ingen blir nöjd!

Locket von Gramse

Max sa...

Right on, för att använda ett svenskt uttryck. Jag tror att just den där lilla haken; ingen blir nöjd - är själva idén, håll folk i ett ständigt ångestladdat kaos så röstas det precis som planerat!
Kolla gärna in Franklin D:s lilla fina sägning i marginalen på bloggen.

Anonym sa...

Pure visdom! Gamle Machiavelli hade rökt långa feta cigars om han levt i dag, bara gått omkring och myst. Det verkar som merkantilisamen får sin renässans ändå, otroligt!

Lockson, den degenererade kapitalisten från Lunden

Max sa...

Wow, now we´re talking! Gamle Mac kom med där, och du har ju helt rätt - feta cigars indeed!

Anonym sa...

Ännu ett i en lång rad av I-landsproblem.

Max sa...

Snuset eller politiken?

Anonym sa...

Lite av varje....

Anonym sa...

Jag vet varför Lockets cigarett-märke har höjts mer än alla andra: Därför att han förtjänar det! Svårare än så är det inte...

Anonym sa...

Men är det inte så att Svinet egentligen är den som pressar in en massa äcklig-skit under läppen?!?

Höj skatten ännu mer! Låt Svinen få lida!!

Max sa...

Snusförnuft...

Anonym sa...

Maaaxxxx....!!!

Har du somnat framför Webb-kameran!??! Dags att agera lite!