fredag, augusti 18, 2006

Sover du?

OK, jag skall inte lägga fram detta på ett dogmatiskt vis, utan bara ställa några frågor.
Känner du att det liksom klickar till har du antagligen börjat ta dig ur djupsömnen och är på väg att vakna.
Har det någonsin föresvävat dig att det är jävligt konstigt att man föds som gödkalv?
Är vi fria människor, som kan göra det vi vill och känner oss manade till?
Vem bestämmer att du måste följa ett regelsystem från första sekunden du föds, och sedan genom hela livet?
Får du någon gång känslan av att vara styrd av något eller någon? Hur mycket människor än strävar mot fred och samarbete så finns det alltid konflikt, som om någon kraft manade till krig och elände.
Man skulle kunna tänka sig att det, efter så många årtusenden som människan har försökt med olika politiska och samhällsbyggande system, skulle bli bättre. Men det blir bara värre och värre. Får du någonsin tanken att detta som är vår vardag helt enkelt har för många felparametrar.
Har du tänkt på att människan är det enda djur som enligt Darwins evolutionsteori, om man nu tar den bokstavligt, utvecklats i rak motsats till naturen. Människan är det enda djur på jorden som helt enkelt inte passar in i sin omgivning och gör allt för att förstöra den. Vi är inte längre styrda av naturen, eller ens i symbios med den. Och ändå passar vår miljö perfekt för oss, som om den, och människan, var specialdesignad.
Har du tänkt på att de världshärskare som för krig tjänar enorma summor pengar, och att krig faktiskt är en lönande affär?
Kan du förlika dig med tanken att människosläktet inte är kronan på verket, att vi kanske har "skötare" som styr och ställer med våra liv, så som vi tar hand om hundar, katter, kreatur, akvariefiskar och vandrande pinnar. För att inte tala om hur vi plågar "våra" djur med diverse försök och vidriga förhållanden.
Människan föder upp djur för konsumtion.
Gäller detta även för människor, i ett vidare led som vi inte känner till men kanske anar? Kanske i flera dimensioner?
Tänk om det finns andra som talar om oss i samma ordalag som vi gör om djuren vi utnyttjar.
Det är "våra" människor, vi har fött upp och avlat fram dem så att de passar våra konsumtionskrav säger dessa osynliga.
Osynliga för oss liksom vi är osynliga för t.ex. en snigel.
Det är ungefär som om någon sade till dig just när du förbereder dig att komma ut ur moderlivet;
- Hejsan! Välkommen till Jorden, världen vi ställt i ordning just för dig.
- Ööhh, tack, jag är lite yrvaken just nu, vad handlar det om?
- Vänta ett ögonblick, vi skall bara dra igång lungorna på dej så att du kan andas vår härliga luft. Den är full av utsläppta giftiga kemikalier som är viktiga för dig. Kemikalier som gör att din nya fina hjärna inte riktigt triggar som den ursprungligen var tänkt att göra. Kommer du att börja röka tobak längre fram?
- Tobak? Jag har inte en aning om vad det är för något.
- Tobak, förstår du, har vi bestämt, är det som du kan skylla på om/när du får en sjukdom kallad lungcancer.
Du kan glömma direkt ALLA andra gifter som pyr i luften, vattnet, maten… hmmm, överallt i miljön. De gifterna är inget att bry sig om, förstår du, bara glöm bort dom så fort som möjligt och koncentrera dig på att inte röka.
Vi kommer dock att erbjuda dig tobak, för det är väldigt gott.
- Allright, jag kanske röker ett tag då, jag kan väl alltid lägga av, va?
- Visst, blossa på bara och försök lägga av sedan, vi vill ju inte att du skall få funderingar på vad som egentligen orsakar sjukdomarna du garanterat kommer att utveckla senare i livet.
Innan vi går på de tyngre, absolut nödvändiga gif… hrm, preparat som du måste ta, t.ex. Fluor, Aspartam, Glutamat bland tusentals andra, och för att inte tala om de osynliga, vad skall vi kalla dem så du förstår, "energivågor" kanske, som riktigt kommer att massera och mjuka upp din hjärna så att du mår finfint och inte får några knasiga idéer i skallen, så vill vi ta upp frågan om du i detta liv tänkt vara hungrig eller mätt?
- Hold it, dom där osynliga vågorna låter intressant, hur får jag tag i dom?
- Åh, det är inga problem. Vi har bakat in dom, For Free, i en grunka som kallas mobiltelefon. Du kommer att vilja ha en redan innan du börjat vår obligatoriska utbildning, eller "Skola", som vi brukar säga. Skolan kommer du att bli tvungen att gå i när du är i sjuårsåldern. I skolan börjar avtrubbningen av din hjärna på allvar. Vi vill att du skall lära dig så lite som möjligt. Vi har under ett antal årtionden haft en mycket lyckad fördumning i USA. Där är ungefär 94% av befolkningen så avtrubbade att de har problem att läsa tryckt textmaterial och dessutom kan väldigt få ens peka ut sitt eget land på en världskarta.
Men, som sagt, redan innan skolan sätter igång kommer du känna ett svidande behov av att be dina föräldrar att införskaffa en mobiltelefon till dig.
- Vad gör jag med en mobiltelefon?
- Du talar med andra människor, som också har en mobiltelefon.
- Kan vi inte prata med varandra ändå, alltså till varandra, nära, utan att använda den där grejen? Vi har ju munnar, talorgan och öron, eller hur?
- Nja, det funkade ett tag, men människor fick "dåliga" idéer och började ifrågasätta sin roll här, på just denna planetkula. Vi tyckte det var bäst att dämpa behovet av kunskap och vetgirighet om hur saker och ting hänger ihop.
Vi började med en helt fantastisk grej, som du också kommer att gilla, TV.
Ju mer du tittar på den, desto mindre tänker du själv. Det är bäst att vi tänker åt dig istället, och vi skickar korrekta tankar till dig via reklam.
Med reklam, som upprepas i ett närmast vansinnigt intervall, når vi din hjärna och det känns skönt för dig att slippa tänka själv, det är jättejobbigt skall du veta.
Tricket med TV är att den inte är påslagen dygnet runt, därför var vi nödgade att hitta på en liten grej som man kan ta med sig överallt och som alltid är påslagen.
Så fort du sätter dig på en buss så vill du ringa och säga det till någon vän som också sitter på en buss, och då frågar vännen var du är någonstans och då säger du att du sitter på bussen och skall gå av om tio minuter, och då svarar vännen att han/hon också sitter på en buss och skall gå av om tio minuter, skall vi träffas? Nä, jag ringer dig istället för jag skall byta buss och då får du reda på att jag har hoppat på en ny buss och att jag skall gå av om tio minuter.
Det är jätteroligt att berätta att man sitter på bussen, speciellt i en mobiltelefon.
Du kommer också att märka att mobilen nästan är omöjlig att låta bli att använda. Knapparna är så inihelvete roliga att trycka på att all din tid kommer att spenderas till att sitta och knappa på mobilen, samtidigt som hjärnan badar i och genomsköljs av energivågor, eller strålning som det också kallas.
Det är det som är hela grejen, mobilen skall alltid vara nära hjärnan. Vill du ha en cigg?
- Nej tack, inte riktigt än.
- Okelydokely, då kanske vi kan fortsätta med frågan om du har lust att vara hungrig? Eller mätt?
- Hunger? Är det den där knipande känslan jag börjar känna i magen när jag ser morsans härliga strutar, och som jag instinktivt vill suga på?
- Jajamensan, men vi rekommenderar inte att dricka den där smörjan, det är nämligen nyttigt och skyddande och ger resistens mot diverse sjukdomar som vi tycker det kan vara intressant för dig att uppleva. Vi förespråkar ett vitt pulver som fungerar som mjölkersättning, fullproppat med kemikaliska godsaker. På tal om vitt pulver…
- Stopp ett tag, medans du babblade på om mjölkpulver tog jag ett par rejäla drag ur strutarna och nu känner jag mig riktigt mätt och belåten, skön känsla, så jag väljer att vara mätt, som svar på din förra fråga.
- Bra! Vänj dig inte alltför mycket vid den känslan bara, nothing in life is free, det kostar nämligen pengar att vara mätt. Pengar kan du få genom att stjäla eller jobba arslet av dig. Jobb är designat att ta all din lediga tid i anspråk. Det skall vara jobbigt och bekymmersamt att jobba, och så dåligt betalt att din tankeverksamhet ständigt kretsar kring ekonomi och varför man aldrig har tillräckligt med pengar. Kort sagt, ständig oro och vånda.
I och med att alla människor, i stort sett, är kopplade efter samma blåkopia antar vi att du även vill ha någonstans att bo, betala räkningar för allt möjligt du kan komma på, att du vill vara lycklig, älskad, nöjd, bekymmersfri och framför allt slippa tänka.
Pengar tillfredställer alla dessa behov, tro oss.
- Jamen, det här känns ju som en riktigt bra deal.
- Just det. Så var det faktiskt tänkt.
- När jag nu börjar mitt liv, finns det någon jag kan fråga om råd eller någon jag kan lita på, som hjälper mig på vägen?
- Vi kan väl avslöja såhär strax innan din minnesradering av det här samtalet att det finns två instanser, som du kan överlåta alla bekymmer och all din makt till. För det första; Politiker.
Dessa människor kommer inte att säga ett enda ord av sanning, någonsin. De politiska system som finns, funnits och kommer att finnas har bara ett mål; Att ljuga in dig i fållan. Du skall inte tänka självständigt. Inget politiskt system kommer någonsin att fungera i praktiken. Har aldrig gjort det förr heller. Politikerna vet detta men vill gärna behålla makten. Genom att käbbla sinsemellan får dom dig att tro att om bara din representant får ta över rodret kommer allt bli bra.
Jävla bra killar det där, politikerna. Vi har en riktig jubelidiot i det stora landet i väster just nu som sköter sitt jobb extremt väl och gör precis som vi säger. Tja, vi kan ju lika gärna avslöja hur vi snackar med tönten; Vi använder oss av den andra instansen, som du kan lita fullständigt på: Religion. Ja, jösses vilken förbannat bra idé det där är, och har varit. Funkar garanterat alltid.
Religion är det ultimata sättet att totalt snärja människor till absolut lydnad och underkastelse. Vi använde oss av några gamla dokument som en annan typ av människor, långt före nutidens variant, skrev som varning och rättesnöre till efterkommande.
De beskrev en världsbild och sanning som låg/ligger mycket närmare verkligheten än vad människor idag begriper sig på. Vi kunde ju självklart inte tillåta att de dokumenten kom till allmän kännedom. Vi begrep dock att människor skulle komma sanningen på spåren så därför tog vi vissa delar av skrifterna och blandade upp dem med rent påhitt. På så sätt kunde vi, så att säga, styra hur människan, enligt oss, skall tänka och tycka. Vår påhittade Gud talar till Jojje borta i staterna och ger killen instruktioner, och folk tror på honom lika mycket som på Gud själv. Perfekt.
Smärta, lidande, rädsla, hat, krig och allt annat elände ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi lever på människans negativa energi. Ni är för oss vad era grisar, kor och andra kreatur är för er. Människan är boskap och vi tänker icke ge upp det härliga farmarlivet. Vi har det jävligt bra som vi har det.
- Detta låter ju fruktansvärt, jag har massor av tankar om hur man skulle kunna ändr…
- App app app, sisådärja. Det går inte mer än ett par minuter så börjar du tänka själv. Tyvärr en väldigt stark mänsklig egenskap. Det måste vi sätta P för. Dags för minnesradering och omprogrammering.
- Innan jag får min hjärna raderad vill jag fråga; Vilka är ni, vad vill ni? Helt enkelt Vad, Hur, Varför?
- Vi vet inte säkert själva vad vi vill eller vilka vi är. Vi vet bara att det känns väldigt bra för oss som det är nu, med en bra boskapsstock och massor med mat.
Hur otroligt det än kan tyckas, har ni människor dock en fantastisk framtid att gå emot. Bara ni kommer på hur gåtan skall lösas. Ni människor är någonting mycket mer, större och storslagnare än vad ni ens kan fantisera om. Ni har, var och en, ett unikt och specifikt uppdrag. Det är bara det att vi tycker att ni är enormt attraktiva i det stadiet ni befinner er i just nu; rädda, vilsna, hatiska och oerhört produktiva när det gäller negativ energi, som vi älskar att konsumera. Vi vill att det skall vara som det är, statiskt. Vi söker inte uppåtstigande, vi söker entropi.
Människan ingår i vår idé om välbefinnande… för oss.
Seså… dags för… ZZZZZAAPPPPPP…
- Gooo, goo daaa, dada, mam, booighfst!
Har du känslan av att ha blivit redigt lurad? Undrar du varför det känns som om alla nyhetsprogram läser upp färdigtuggat, lättspytt material? Undrar du om det kanske finns något viktigt bakom hörnet, som du inte riktigt kan se eller sätta fingret på? Blir du besvärad när det kommer reklam i TV? Blir du förbluffad när du läser det senaste om Amerikas president, hur han struttar omkring och flinar snett? Undrar du varför planetens ledande nation är befolkad med människor som faktiskt verkar korkade? Undrar du hur det har gått till och varför? Du kanske har funderat på hur det är möjligt att några killar i nån bergsgrotta kan planera årtusendets kupp och sänka två skyskrapor i New York utan att militären gör ett jota för att förhindra det, när inte ens en gummiflotte kan komma i närheten av en kustremsa innan det går ett larm. Funderar du på om det kanske är möjligt att jänkarna själva, eller med hjälp av vissa andra nationer kanske planerade hela skiten, för att få igång ett krig? Tänk Pearl Harbour, för skojs skull.
Funderar du på vad din egen roll i allt detta kan vara, vad du kan göra? Känner du att du vill börja försöka förstå? Undrar du om allt är som det skall, eller om saker och ting kan bli bättre?
Är det verkligen meningen att det skall bli bättre?
Funderar du överhuvudtaget på något?
Eller sover du?
Vill du läsa nyheter som inte är censurerade och filtrerade, som ligger öppna framför ögonen för dina egna slutsatser att dra, kan du kolla länken som finns i marginalen här intill, Signs of the times.
Läs gärna resten av sajten också, där finns tusentals sidor och massor av stuff som får dina sinnen att hoppa till.

Inga kommentarer: