fredag, augusti 18, 2006

Universums rövhål

Universum… Detta ofantliga rum. Miljarder och åter miljarder galaxer samsas här, i hopar och mer utspritt. I en av dessa galaxer, en som kallas vintergatan, i dess ytterområden av oräkneliga stjärnsystem finns en stjärna kallad Sol.
Runt Sol snurrar, i ännu ett system, denna gång planeter, ett litet runt stoftkorn, Jorden.
På Jorden har en primat, en hårlös apa, Homo Sapiens, lyckats med bedriften att skaffa sig ett hyfsat självmedvetande.
Uppfattningen om tid och rum finns bara i den eländiga apans eget medvetande. Det är enbart i apuslingens illa använda hjärna som tid och rum existerar. En programmering som är total och jättelyckad. Programmeringen blockerar nämligen vår syn på alltet och det enda apan vill är att äta, sova, knulla och vara taskig mot sina artfränder och lägre stående djur. Det bästa är ändå att apan tror att den är ensam i det stora, stora intet. Därför tror den också att den är störst, bäst och viktigast.
Antagligen, detta är bara vad denna bloggapa tror, är Universum en levande organism, tänkande och ytterst självmedvetet. Det finns säkert flera andra Universum, lika och olika det som vi själva befinner oss i, som bubblor i ett skum.
Ibland undrar jag om Universum behöver skita, lite då och då. För att skita behövs ett rövhål. Frågan då blir var detta rövhål befinner sig?
I och med att det luktar rejält med skit i våra, alltså släktet Homo Sapiens, trakter, ligger svaret nära tillhands att Universums rövhål kan befinna sig någonstans runt Sol, kanske på planeten Jorden, kanske till och med i Sverige?
Jaha, ropar Sverige och Stockholm, då är Göteborg Universums rövhål, helt säkert asså.
Visst, svarar jag, Göteborg är jävligt brunt och trångt, så det kan nog stämma. Men, jag skulle vilja dra åt bajringen en aning, snöra åt och tajta till omkretsen lite. Göteborg är inte Universums rövhål, men sagda hål befinner sig dock i Göteborg och kallar sig självt… Västtrafik.

Inga kommentarer: